Yüz Yüze Eğitimler
Zengin Çeşit Ekmekçilik Lvl.2
%100 Ekşi Mayalı Artisan Level 2 Ekmek Eğitimi. Ön ekşi maya tutularak hazırlanan reçeteler, geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor. Kahvaltılık Ekmeklerin dokularına göre hazırlanan, ön ekşi mayalar sayesinde, her ekmeğin macerası farklı oluyor. Artisan kahvaltılık ekmeklerin, yolculuğu sizi eskilere götürecek. Türk geleneğine ait ekşi mayalı simit, açma ve poğaça’daki ekşi maya sizi büyüleyecek. Anadolu’nun haşhaşı ekşi maya ile buluşunca, iştahınız daha da kabaracak. Fransız’ların Brioche ekmeği, tatlı marmelatların vazgeçilmez kadim dostu. Hafif ekşi ve tatlı damaklarda şenliğe davetiye çıkarıyor. İtalyan’ların Ekşi Mayalı Panettone ekmeği ise aslında, bir aşk hikayesi. Ekşi mayalı Pretzel gevrek yapısıyla, bir Alman klasiğinin farklı yorumu. Bagel Amerika ve Kanada’da çok tüketilen kahvaltılık atıştırma, ısıtılarak tüketildiği için, ekşi mayanın tılsımı. Ekşi mayalı Focaccia, kahvaltı sofranızı süsleyecek cinsten. Artisan Level 2 Serisi eğitiminde öğrendiğiniz tüm ip uçlarını harmanlayarak, kendinize özel kahvaltılık tarifinizi oluşturabilirsiniz.
4 gün sürecek % Ekşi Mayalı Kahvaltılık Ekmekler
1-Açma
2-Poğaça
3-Brioche
4-Focacia
5-Ciabatta
6-Baguette
7-Nohut Mayalı Patatesli Ekmek
8-Altamura
9-% 100 Tam Buğday serbest şekillendirme.
10-Panettone
11-Hamburger Ekmeği
12-Sandviç Ekmeği
13-Simit
14-Bagel
15-Pretzel
16-Haşhaşlı Çörek
17-Chocolate Babka
18-Cinnamon Roll
Ekşi Mayaya Giriş Ekmek Eğitimi
Mükkemmel yemeklerinizi, % 100 ekşi mayalı ekmek ile ödüllendirin. Evinizde sağlıklı ve lezzetli ekmekler yaparak, yemekleriniz taçlanacak. Davetlerinizde Çeşit, çeşit ekmek yapmak zor değil.
Neden Buğdaydan Ekmek yaparız ? Buğdayın Özellikleri nedir ? Buğday kaç Bölümden Oluşur ? Buğdaydaki Enzimler nedir ? Bu enzimler neden çok önemlidir. Taş değirmen unları ile nasıl ekmek yapılır ? Unlar aralarında nasıl sınıflandırılır ? Unların temel özellikleri nedir ? Sert un ve yumşak unlar nerelerde kullanılır ? Gluten Nedir, ne işe yarar ? Gluteni nasıl etkisiz hale getirebiliriz ? Neden ekşi maya kullanmalıyız ? Ekşi mayalı ekmekler neden uzun yoğrulur ? Su oranı ekmeğin ömrünü uzatır mı ? Ülkemizde ekşi Maya Kültürü nedir ? Ekşi mayalı ekmeklerde tuz neden sonra eklenir. Su, Maya, Un ve tuz’daki sıcaklık hangi derece olmalı ? Katlama neden yapılmalı ? Soğuk fermentasyon nedir ? Fırının ilk sıcaklığı ne olmalı ? Evdeki ankastre fırınlarda ekmek nasıl pişirilir ? Ekmek ile aklınıza gelmeyecek tüm açıklamalar, Ekşi Mayaya Giriş Eğitiminde öğreneceksiniz.Biz sadece ekmek yapmasını öğretmiyoruz. Hep bir püf nokta vardır. Ama neden o işlemi yapıyoruz diye sorduğumuzda cevap çok azdır.Ekmek yaparken karşılaşacağınız tüm detayları tek, tek açıklıyoruz. Evde yapabilir miyim ? Evet evde bu ekmekleri pişirebilirsiniz.
Ekşi Mayaya Giriş Ekmek Eğitimi , 2 gün olup, 09:00 – 16:00 arasıdır. Maksimum 5 kişi ile sınırlıdır. Eğitim tarihleri karşılıklı olarak belirlenir. Eğitim yeri Osmanğa Mah. Söğütlüçeşme Cad. Nüzheteefendi Sok. No: 13
2 günde neler yapıyoruz ?
1-Ekşi Mayalı % 100 Tam Buğday Ekmeği
2-Çavdar Ekmeği
3- Ekşi Mayalı Beyaz Ekmek
4- Ekşi Mayalı Köy Ekmeği
5- Ekşi Mayalı Tost Ekmeği